Και πάλι μπρωταθλήτρια η ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας στον νομό Φλώρινας για τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Στον τελικό Δυτ. Μακεδονίας, δυστυχώς ηττήθηκε από το 1ο ΓΕΛ Γρεβενών με σκόρ 38-50 και έτσι διεκόπηκε η πορεία μας.

οι μαθητές του σχολειου μας έχασαν από το 1ο ΓΕΛ Γρεβενών με 50-38 Τα δεκάλεπτα: 8-8, 13-20, 23-33, 38-50
1ο ΓΕΛ Φλώρινας: Τζιάτζιος 2, Τικταπανίδης, Σταυρίδης, Κετσετζής, Κούλης, Πάνου, Ελευθερίου 9(1), Νάνος Συμεών Ζ., Παπαδημητρίου, Συμεών Π. 16, Σταύρου 9Αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ Εκπαιδευτικών των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και Μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας (Πρωταθλήτριας ομάδας καλαθοσφαίρισης σχολικού έτους 2013-14) – ΔΑΚ Φλώρινας, Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ.

Συναρπαστικός εξελίχθηκε ο αγώνας, όπου για 3 περιόδους οι καθηγητές προηγούνταν, όμως τελικά παραδόθηκαν στα νιάτα και την ορμή των μαθητών τους.Στον λόφο του ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ανέβηκαν την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 είκοσι (20) μαθητές του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας μαζί με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής ΤΙΤΑ ΧΡΗΣΤΟ, με αποστολή να καθαρίσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από το ποτάμι κοντά στον «Αριστοτέλη» και φθάνει στο ΦΟΟΦ, περισυλλέγοντας όλα τα σκουπίδια.

 

Η δράση αυτή, ενταγμένη στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας (Project) «ΟΡΕΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ», που υλοποιείται στο Λύκειο με υπεύθυνο καθηγητή τον ΤΙΤΑ ΧΡΗΣΤΟ, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ζήτημα της προστασίας του δάσους και γενικότερα τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης. Οι μαθητές, που φιλότιμα συγκέντρωσαν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, φανερά ικανοποιημένοι από το έργο τους, εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν παρόμοια δράση, με την πεποίθηση ότι ο σεβασμός του δάσους είναι υπόθεση όλων μας. 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2013 η ορειβατικού  τύπου διήμερη αποστολή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στον Όλυμπο. Τριάντα δύο τολμηροί μαθητές  της Φλώρινας, κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού αποστολής, καθηγητή Τίτα Χρήστου καθώς  και των συνοδών καθηγητών Συμεών Γαβριήλ και Μιντεκίδη Παντελή, σκαρφάλωσαν στον Όλυμπο, στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων (project) που υλοποιούνται στο Λύκειο με θέμα: «Ορεινοί Προορισμοί» και «Extreme Sports».

Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 η 35μελής  σχολική ομάδα με αφετηρία τη θέση «Πριόνια» ανηφόρισε με προορισμό το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100 μ., όπου και διανυκτέρευσε. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί η ορειβατική ομάδα αναχώρησε και έφθασε στο «Οροπέδιο των Μουσών» σε υψόμετρο 2.700 μ. Μετά από μια σύντομη στάση στη θέση αυτή όπου απόλαυσαν την καταπληκτική πανοραμική θέα, επέστρεψαν και πάλι στο καταφύγιο από το μονοπάτι που ονομάζεται «Κοφτό» και παρουσιάζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Στη συνέχεια πεζοπόρησαν πίσω στη θέση «Πριόνια» και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή. Το σύνολο καθαρής πεζοπορίας της ομάδας (ανάβαση-κατάβαση) άγγιξε τις δώδεκα (12) ώρες κατά το διήμερο της αποστολής, ενώ το  σύνολο των υψομετρικών  διαφορών που καλύφθηκαν, ήταν 3200 μ. Σκόπιμα δεν επιλέχθηκε από τον αρχηγό αποστολής Τίτα Χρήστο η ανάβαση στον «Μύτικα», την κορυφή του Ολύμπου (2.917 μ.), προς αποφυγή ατυχημάτων, καθώς οι μαθητές ήταν πολλοί και άπειροι σε τέτοιου είδους δράσεις.

βίντεο:κατασκευή με το Joomla! template της L.THEME by Demetrios T. Papadopoulos