ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ»


Από τη σχολική χρονιά 2007-2008 έως  το 2010 -11 λειτούργησε στο σχολείο μας το πολιτιστικό πρόγραμμα της Λέσχης Ανάγνωσης «Βιβλιοφάγοι» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις φιλολόγους  του σχολείου κκ. Άννα Πολατίδου, Γυμνοπούλου Τατιάνα και Τζιάτζιου Βασιλική.

Το πρόγραμμα είχε στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την επικοινωνία αλλά και τη δημιουργική έκφραση των κλίσεων των μαθητών.

Τα μέλη της Λέσχης αποτελούσαν κάθε χρόνο μαθητές/τριες της Α και Β τάξης του λυκείου. Ένα βιβλίο το μήνα, που οι μαθητές διάβαζαν στο σπίτι, αποτελούσε το αντικείμενο των συζητήσεων τους, σε φιλόξενα καφέ της πόλης ή σε άλλους δημόσιους χώρους συνήθως τα απογεύματα της Κυριακής. Το λάτρευαν ή το απέρριπταν, το αμφισβητούσαν ή ένιωθαν προβληματισμένοι. Σε κάθε περίπτωση εκφράζονταν ελεύθερα, μάθαιναν να συζητούν ισότιμα και να σέβονται τις άλλες απόψεις. Να γνωρίζουν ουσιαστικά και να εκτιμούν τους συμμαθητές τους, να συνεργάζονται.Λέσχη Ανάγνωσης 1ου ΓΕΛ Φλώρινας - "Οδύσσεια από την Ανάποδη" - Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011.

μια θεατρική παάσταση από τη λέσχη ανάγνωσης του σχολείου μας.

δείτε το βίντεοκατασκευή με το Joomla! template της L.THEME by Demetrios T. Papadopoulos