Όλυμπος 23&24 Οκτ. 2013

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2013 η ορειβατικού  τύπου διήμερη αποστολή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στον Όλυμπο. Τριάντα δύο τολμηροί μαθητές  της Φλώρινας, κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού αποστολής, καθηγητή Τίτα Χρήστου καθώς  και των συνοδών καθηγητών Συμεών Γαβριήλ και Μιντεκίδη Παντελή, σκαρφάλωσαν στον Όλυμπο, στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων (project) που υλοποιούνται στο Λύκειο με θέμα: «Ορεινοί Προορισμοί» και «Extreme Sports».

Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 η 35μελής  σχολική ομάδα με αφετηρία τη θέση «Πριόνια» ανηφόρισε με προορισμό το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100 μ., όπου και διανυκτέρευσε. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί η ορειβατική ομάδα αναχώρησε και έφθασε στο «Οροπέδιο των Μουσών» σε υψόμετρο 2.700 μ. Μετά από μια σύντομη στάση στη θέση αυτή όπου απόλαυσαν την καταπληκτική πανοραμική θέα, επέστρεψαν και πάλι στο καταφύγιο από το μονοπάτι που ονομάζεται «Κοφτό» και παρουσιάζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Στη συνέχεια πεζοπόρησαν πίσω στη θέση «Πριόνια» και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή. Το σύνολο καθαρής πεζοπορίας της ομάδας (ανάβαση-κατάβαση) άγγιξε τις δώδεκα (12) ώρες κατά το διήμερο της αποστολής, ενώ το  σύνολο των υψομετρικών  διαφορών που καλύφθηκαν, ήταν 3200 μ. Σκόπιμα δεν επιλέχθηκε από τον αρχηγό αποστολής Τίτα Χρήστο η ανάβαση στον «Μύτικα», την κορυφή του Ολύμπου (2.917 μ.), προς αποφυγή ατυχημάτων, καθώς οι μαθητές ήταν πολλοί και άπειροι σε τέτοιου είδους δράσεις.

βίντεο:

Οι σχολικοί ορειβάτες επέστρεψαν στη Φλώρινα το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, πλούσιοι από εμπειρίες και εικόνες που θα τους μείνουν αξέχαστες για όλη τους τη ζωή. Ευελπιστούμε πως αυτή η αποστολή θα είναι για τα παιδιά ο σπόρος και η απαρχή για ένα νέο τρόπο ζωής, πιο κοντά στη φύση, που θα σημαδέψει τη μετέπειτα πορεία τους.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν:

ΤΑΞΗ Α΄: ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ-ΖΗΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΜΑΛΕΣΑΓΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ-ΜΠΟΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΣΙΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΣΤΟΙΝΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΤΣΩΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑΞΗ Β’: ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ-ΑΣΠΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ-ΒΟΖΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΟΛΓΑ-ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΜΑΡΤΣΟΥΛΗ ΛΥΔΙΑ-ΜΠΡΑΓΙΑΝΤΣΗ ΕΜΜΕΛΙΑ-ΝΑΤΣΙΑ ΛΩΡΑ-ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΣΗΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ-ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΣΑΒΒΗΣ-ΜΑΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΕΧΙΔΗΣ ΠΛΑΤΩΝ-ΤΣΟΡΛΑΚΗ ΝΙΚΗ.

Η Διεύθυνση του Λυκείου και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν όλους τους ορειβάτες μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους για αυτήν την ξεχωριστή δράση, που είχε σαν αποτέλεσμα το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας να κατακτήσει το υψηλότερο βουνό της Ελλάδος, έναν από τους διασημότερους ορεινούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΡΑΣΤΑΡΗ

picasa_albumid=6009665217388726705

κατασκευή με το Joomla! template της L.THEME by Demetrios T. Papadopoulos