Ζούμε σε μια πόλη τόσο μικρή αλλά και τόσο προικισμένη!

Αρκεί μια ποδηλατάδα ή μια πεζοπορία 500μ μόνο και βρίσκεσαι σε πανέμορφα τοπία που σε γαληνεύουν.

Ο κόσμος εδώ περπατάει, βγαίνει απο το σπίτι και 500μ απο το κέντρο βρίσκεται σε έναν παράδεισο, μέσα στη φύση. Αυτή την εποχή (και κάθε εποχή) σου χαρίζει πανέμορφες εικόνες, ρυάκια, νερά παντού δέντρα πράσινο, λουλούδια.

Απολαύστε ένα βίντεο απο μια κοντινή βόλτα με το ποδήλατο, ένα backpack μια κάμερα και έναν τρίποδα.Η «Καθημερινή» ταξιδεύει στις Πρέσπες, όπου κάτοικοι και φορείς αποτελούν το μοναδικό παράδειγμα συμφωνίας σε ολόκληρη τη χώρα για τη διαχείριση των υδάτων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 15 μεγάλες φυσικές λίμνες με έκταση άνω των 15 τ.χλμ. και 10 τεχνητές. Η διαχείρισή τους γίνεται από διαφορετικούς φορείς, και σχεδόν παντού υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ κατοίκων, φορέων και επιστημόνων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της λίμνης Κορώνειας, για την κακή διαχείριση της οποίας η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωδικαστήριο. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι οι ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις (που οδηγούν σε πτώση της στάθμης) και η νιτρορύπανση από τα φυτοφάρμακα. Η «Κ» ταξίδεψε μέχρι τις Πρέσπες για να καταγράψει πώς στο μαγευτικό αυτό τοπίο εμφανίζεται η μοναδική περίπτωση συναίνεσης στη χώρα για την διαχείριση των υδάτων αλλά και τι αποτέλεσμα έχει για την ζωή των κατοίκων της περιοχής.

{modal http://www.kathimerini.gr/811103/interactive/epikairothta/ereynes/stis-prespes-h-synainesh-swzei}επιλέξτε εδώ για το ρεπορτάζ{/modal}

Η Φλώρινα στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Γιάννη Κασκαμανίδη.

Ένας διαδραστικός χάρτης, από την πόλη μας στις αρχές του αιώνα.

Μπορείτε να δείτε τις χριστιανικές συνοικίες & τους τούρκικους μαχαλάδες.

Επίσης δίνονται στοιχεία για τις εκκλησίες και τα τζαμιά της εποχής.

κάντε κλίκ εδώ.

 

πηγή: Γιάννης Κασκαμανίδης

http://kaskas.mysch.gr/index.php/educationalmatapp/primaryschool/mainlocalhistory/localhistoryprograms/114-localhistoryprograms/178-byzantinecastlesetena

Η διαδραστική εφαρμογή αφορά το βυζαντινό κάστρο της Σέτενας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Σκοπός της Φλώρινας και αναπτύχθηκε με βάση τη σχετική για το κάστρο βιβλιογραφία. Σκοπός της εφαρμογής είναι η πληροφόρηση για ένα ιστορικό ζήτημα, αλλά και η παροχή διδακτικού υλικού για την εκπαίδευση.

κάντε κλίκ εδώ για την εφρμογή

 

Η ελληνιστική πόλη της Φλώρινας βρίσκεται στο νότιο τμήμα της σύγχρονης πόλης της Φλώρινας, πάνω στα άνδηρα της βόρειας πλαγιάς του πυκνοφυτεμένου λόφου του Αγίου Παντελεήμονα, όπως ονομάζεται από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή. Λίγο χαμηλότερα, προς τα ανατολικά, βρίσκεται το πρώην ξενοδοχείο Ξενία, όπου την περίοδο 1930 - 1934 ανασκάφτηκε από τους Αντώνιο Κεραμόπουλλο και Γεώργιο Μπακαλάκη τμήμα της ιδίας πόλης, τα λείψανα της οποίας εξαφανίσθηκαν μέσα στη δεκαετία του '60 κατά την ανέγερση του Ξενία. Η ανασκαφική έρευνα της ΙΖ΄ΕΠΚΑ άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του '80 με οικονομική ενίσχυση κυρίως του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ η συντήρηση και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου έγιναν με χρηματοδότηση του Β΄ και Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.Περιηγηθείτε στο ποτάμι της πόλης μας, στο περιαστικό δάσος μας καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης, επισκεπτόμενοι τα βέλη μέσα στην εικόνα, ή επιλέγοντας από το χάρτη απευθείας την επιλογή σας. Ακόμα μπορείτε να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη, ή/και να επιλέξετε τον επόμενο προορισμό σας από της μικρογραφίες που θα εμφανισθούν αν "κλικάρετε" το αριστερό μέρος (βέλος) του πανοράματος.

 Μπορείτε να περιηγηθείτε στην εικόνα σε 360ο οριζόντια και κάθετα.

Καλή διασκέδαση.

κάντε κλίκ εδώ για την εικονική περιήγηση.

Περιήγηση στους δρόμους της Φλώρινας, με έναρξη το σχολείο μας.

Επισκεφθείτε διευθύνσεις στην πόλη και περιηγηθείτε πανοραμικά με φωτογραφίες 360ο από την google.

Κάνοντας κλίκ στα βελάκια που παρουσιάζονται στην οθόνη, μετακινείστε εμπρός - πίσω.

Κάνοντας κλίκ πάνω στον δρόμο όταν εμφανίζεται ένα κυκλάκι, μετακινείστε στο συγκεκριμένο σημείο.

Κάνοντας κλίκ και ταυτόχρονο σύρσιμο του ποντικιού, περιστρέφεστε σε γωνία 360 μοιρών στο σημείο που βρίσκεστε.Ένα νοερό ταξίδι στο παρελθόν της Φλώρινας. Φωτογραφικά στιγμιότυπα, video και κείμενα που συνθέτουν ένα μέρος της φυσιογνωμίας του όμορφου τόπου μας και των ανθρώπων του. 

Από τον Σπύρο Παπαχαρίση.

 

Διεύθυνση ιστοσελίδας : http://users.sch.gr/spipap/florinapast/

Μια περιήγηση με διαδραστικά πανοράματα στην λίμνη βεγορίτιδα , πετρών, Φλώρινα, περιαστικό δάσος Φλώρινας, ελληνιστική πόλη, ποτάμι.

Επιλέξτε τον επόμενο προορισμό μέσα από τα βελάκια του πανοράματος ή από το μενού (αριστερό βέλος) στα αριστερά του πανοράματος.

Ακόμα μπορείτε να δείτε που βρίσκεστε και τον προσανατολισμό σας στον χάρτη κάτω από το πανόραμα και να επιλέξετε από τον χαρτη τον επόμενο προορισμό σας επίσης. Μπορείτε να κάνετε zoom in/out στον χάρτη για να δείτε όλα τα σημεία φωτογράφισης και να επιλέξετε.Σελίδα 1 από 3

κατασκευή με το Joomla! template της L.THEME by Demetrios T. Papadopoulos